Radka se v Komunitním centru TULIPAN v Liberci objevila v říjnu 2018. Stálo jí zato dojíždět denně z malé vesnice na Frýdlantsku, protože ji to tam bavilo – našla lidi, se kterými jí bylo dobře, mohla se věnovat činnostem, které ji šly a těšily. Radka bydlí s rodiči a kvůli zdravotnímu handicapu nemá šanci najít běžnou práci.

Není zkrátka tak chytrá jako jiní. Přesto se v TULIPANU naučila napsat si motivační dopis a životopis, učila se, jak vystupovat dobře při pracovním pohovoru, jaká má v práci práva a povinnosti, jak si práci udržet. Nakonec ji lidé z TULIPANU pomohli najít práci, která ji opravdu baví: má ráda zvířata a teď může pracovat v útulku. Do práce to navíc nemá daleko. Je tu velmi spokojená a její šéfová si ji nemůže vynachválit. Když se ve Frýdlantě otvíralo Komunitní centrum TULIPAN, byla Radka jednou z prvních návštěvnic. Může se tu věnovat arteterapii, kterou má moc ráda.

Připadá vám to jako pohádka? Ne – říká se tomu komunitní práce a TULIPAN své projekty připravil i pro Frýdlantsko. Chcete-li sociální služby poznat, přijďte 20. června v 15 hodin do Kláštera v Hejnicích. Najdete je na miniveletrhu, který připravujeme jako součást konference Sociální práce na Frýdlantsku.

Autor: Frysko

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest