Big’O’Band je ansámbl plný vynikajících muzikantů, ale síla sehraného živého tělesa jako celku podstatně přesahuje součet všeho, co by dokázalo zahrát 25 jednotlivců. Je to energie souznění, která také velmi snadno vtáhne do hry jakkoli velké přítomné publikum. Zahraje v neděli 7. července na Hejnických slavnostech 2019.

Liberecký Big’O’Band je těžké třicetičlenné těleso, které si s neodolatelnou lehkostí pohrává s nejžhavějšími kousky současné pop-music. Spojuje poctivé řemeslo klasického, přesně seřízeného bigbandu – s mimořádnou odvahou objevovat nové žánry a dodávat jim plný dynamický zvuk velkého orchestru. Kapelník Marek Ottl neustále rozšiřuje repertoár kapely za hranice obvyklého. To nejlepší ze soudobého popu, rocku nebo funky citlivě aranžuje přímo pro hráče Big’O’Bandu a získává tak rychle nadšení i toho nejmladšího publika.

Big’O’Band působí jako mladá kapela se svěží energií, ale vychází z letité tradice. Je to dítko z dobré rodiny. Kořeny Big’O’Bandu sahají až do velkého dechového orchestru Železničář, kde se setkávala většina muzikantů Liberecka. Jeho součástí byla také dechovka Liberečanka, ze které v 90. letech vznikl Big Band Luboše Ottla. Luboš Ottl pak v roce 2010 předal kapelu svému synovi Marku Ottlovi. Současný kapelník, trombonista, klavírista a zpěvák Marek Ottl se vydal vlastním směrem s intuicí zkušeného hudebního dramaturga a dnes Big’O’Band hraje téměř výhradně jeho originální aranže.

Celý program Hejnických slavností zde.

Zdroj: Big’O’Band

 

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest