Páteřní železniční dopravní spojení do Frýdlantského výběžku se vrací k původní spolehlivosti. Ta byla narušena nutností řešit náhradu zde pravidelně nasazovaných motorových vozů Stadler “RegioSpider” jinými vozidly z  důvodů nedostatku vozů schopných provozu.

„S potěšením mohu konstatovat, že od soboty 22. 6. se moderní vozidla vrátila na frýdlantské trati,“ reaguje na novou skutečnost Jan Sviták, náměstek hejtmana a dodává: „Díky intenzivní práci v dílnách dopravce se tak stalo o týden dříve, než bylo v plánu.“ Zároveň však přiznává jistou opatrnost, protože do provozu se vrátila jen část vozidel a některá stále zůstávají po nehodách na přejezdech dlouhodobě odstavena z provozu. Nárokům na vozidla částečně uleví také letní prázdniny, kdy nebude v ranní špičce nutné přidávat na „školním“ spoji další vůz navíc.

„Věřím, že události z poloviny června se již opakovat nebudou a cestující se na veřejnou dopravu budou moci zase plně spolehnout,” dodává Sviták.

Železniční trať Liberec–Frýdlant patří spolu s hrádeckou tratí k nejvíce využívaným v Libereckém kraji. Denně zde vlaky přepraví přes 2600 cestujících. V několika železničních stanicích na vlaky navazují autobusové linky, které rozvážejí cestující po Frýdlantsku i do míst, kam koleje nevedou.

TZ: KORID LK

Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest