„Každý z nás hledá nějaký smysl života a toto hledání a nalézání je jedním ze smyslů našeho snažení, je to úžasné tajemství“ Těmito slovy začíná svou pozvánku na „Žijící srdce – jindřichovický festival o naplnění v životě“ Jiří Pavlica, jehož písně jsou právě oním hledáním prodchnuté. Ví tedy, že onu inspiraci k hledání a nalézání člověk potřebuje mít nejen v sobě, ale i v jevech okolo sebe, tedy když se zahledí do minulosti, k různým filozofiím, různým technikám sebepoznání, pestrým způsobům života tradičních kultur, ale i prosakujícím zprávám z jiných vrstev našeho světa. O tom všem jsou jeho písničky a o tom všem je i náš festival, je nám tedy ctí, že na jeho první ročník zve návštěvníky právě Jiří Pavlica.

A tak pokud i vy v sobě máte tu touhu hledat, pak v Jindřichovicích můžete leccos nalézt. Nejen že jsou Jindřichovice známé tím, že tu žije řada lidí, kteří v různých směrech hledají a to nalezené předávají dál, ale navíc se sem sjedou lidé z celé republiky, aby tu pestrost umocnili. A tak se tu můžete setkat s moudrostí Indiánů kmene Kogi, stejně jako se silou divokých bylin. S návratem k tradici coby východiskem i se současně pojatou cestou z města. S rodinnými konstelacemi, ale i návratem do minulých životů či do života mezi životy. Dozvíte se o svobodném vzdělávání dětí, také však o astromedicíně, astroekonomii a astrologickém pojetí partnerských vztahů.

Nebude to ale klasický festival naplněný pouze přednáškami, většinu témat tu můžete zažít na vlastní kůži. Jsou připraveny praktické workshopy numerologie, chiromantie, kreslení pravou hemisférou, uzdravování se svým dechem, ale budete si moci vyzkoušet i kovařinu, plstění, naklepávání kosy a kosení, kdo chce, zažije i akrobacii na šálách, výrobu pravěkých nástrojů z pazourků, ale i bubnovací rituál či tranzovní tanec. Samozřejmě si budete moci postavit i vlastní konstelaci na téma, jež vás zaměstnává. Ale můžete si i udělat procházku k hliněnému domku Jardy Duška, který u některých prohlídek a pokud mu čas dovolí, tak na nějaký čas i přímo na festivalu bude. Procházek vás čeká ostatně více – zájemci si projdou Krajinu útulnou a dozvědí se, jak zadržovat vodu v krajině, popřípadě si prohlédnou zdejší stavby s využitím hlíny včetně kachlových pecí. Stejně tak se můžete podívat po divokých bylinkách a nebo za bylinkami pěstovanými na květinovou farmu či se něco dozvědět o permakultuře.

Po večerech se pak můžete zaposlouchat do inspirativních písní při koncertech a nebo shlédnout divadelní představení. Samozřejmě se tu ale budete také potkávat nejen s lektory, kteří vám o přestávkách zodpoví různé osobní otázky, ale také s ostatními účastníky, kteří vám třeba přinesou odpovědi na vaše téma – a vy budete možná inspirací právě pro ně. K tomu bude příležitost například při zdravých a pestrých společných snídaních, obědech či večeřích, jež bude vařit vyhlášený mistr kuchař z Řasnice, který si ve svém nabitém prázdninovém programu, kdy vaří na různých akcích téměř denně, na nás udělal čas. Čas je vlastně další téma, které tu zažijete úplně jinak, tedy možná ve formě bezčasí, bytí tady a teď či plynutí. Ty čtyři dny tu totiž můžete strávit ve stanovém městečku za větrným mlýnem mimo běžný spěch civilizace… Možná vás čekají čtyři dny meditativního rozpoložení, které změní váš život, které vás nasměrují tam, kam potřebujete jít… Řečeno s Jiřím Pavlicou – „jsou místa, která nám možná pootevřou dvířka našeho poznání a tak neváhejte a přijeďte“.

A kam? Do Žijícího skanzenu v Jindřichovicích pod Smrkem (na Frýdlantsku pod severními svahy Jizerských hor) od čtvrtka do neděle 15. – 18. srpna 2019. Kdo nemůže na celé čtyři dny, pro toho jsou připravené vstupenky i kratší, jak se dočtete na této stránce:

http://lunaria-jindrichovice.cz/festival/

Spoustu informací stejně jako medailonky účinkujících pak najdete na facebooku tady: https://www.facebook.com/events/1230020030495424/
a tady: https://www.facebook.com/Zijicisrdce/?ref=br_rs

A zmíněnou pozvánku Jiřího Pavlicy s obrazovým doprovodem toho, jak to tu vypadá, najdete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=b_SWKJeW_ek

Takže – neváhejte a přijeďte, těšíme se na vás

Ksenia, Aleš, Káťa, Mia a Zbyněk – tým festivalu Žijící srdce

Autor: Lunaria

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest