Jednání o obchvatu města odstartoval ve Frýdlantu ve středu 14. srpna 2019 starosta města Dan Ramzer. Ve své kanceláři se sešel se zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR, správou Liberec (ŘSD).

„Protože už proběhlo jednání ohledně studie EIA na druhou etapu komunikace I/13 z Liberce do Frýdlantu, která se týká úseku Krásná Studánka – Dětřichov, usoudilo ŘSD, že nazrál čas na jednání o etapě třetí, tedy o obchvatu Frýdlantu,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Je si vědom toho, že obchvat je během na dlouhou trať a jeho vznik je reálný nejdříve v horizontu dvou až tří desetiletí. „Nicméně s ohledem na složitá jednání a složitou přípravu jsme se shodli na tom, že je čas začít s přípravnými pracemi ve spolupráci s ŘSD už nyní,“ doplňuje.

Na stole je přitom varianta obchvatu, která by dopravu po I/13 ve směru z Liberce vedla z Dětřichovské ulice před Frýdlantem směrem nad horní Větrov, za Hágem a kolem školního statku za Supím vrchem. Obchvat by se pak napojil na Novoměstskou ulici nad Frýdlantem. „Jde o variantu, kterou projednal územní plán, schválenou už v roce 2015,“ vysvětluje starosta Frýdlantu.

„Ředitelství silnic a dálnic teď zadá ekonomické posouzení této varianty, která je shodná s aktualizací Změny zásady územního rozvoje Libereckého kraje a s návrhem územního plánu Frýdlantu. Teprve až bude toto ekonomické posouzení hotové, můžeme pokračovat v dalších krocích,“ uzavírá Jana Vondroušová, která má u ŘSD, správy Liberec na starosti přípravu investic.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest