Postupné obnovení spektra služeb ve frýdlantské nemocnici avizovalo vedení Krajské nemocnice Liberec, a.s. hned v červenci krátce po jejím převzetí od jejího bývalého soukromého provozovatele. A sliby se daří dle nastaveného plánu plnit. Již v polovině srpna byla spuštěna indikační chirurgická ambulance, v níž ordinuje osobně primář chirurgie KNL, MUDr. Peter Hromádka.

„Prozatím jsem indikoval k operaci čtyři pacienty z Frýdlantska. Myslím, že číslo se bude postupně navyšovat. Prázdninové měsíce svádí lidi k jiným aktivitám, než je návštěva lékaře, a také bude pravděpodobně, bohužel, delší dobu trvat, než se nám podaří obnovit důvěru ve frýdlantskou nemocnici. Ale já věřím, že se nám to podaří,“vysvětluje MUDr. Peter Hromádka.

Od září nemocnice počítá se třemi dny v týdnu, kdy se ve Frýdlantu opět začnou provádět operační výkony. Ke znovunabyté důvěře by mohl pomoct fakt, že do nejsevernějšího výběžku budou dojíždět z Liberce vysoce erudovaní specialisté.

„Na druhou stranu ale pacienti budou muset přijmout ve vlastním zájmu skutečnost, že za některými operacemi budou muset do Liberce. Chováme se k pacientům zodpovědně, což znamená, že jim otevřeně říkáme i věci, které neslyší úplně rádi… Jako například u pacientky s poměrně komplikovanou diagnózou, které jsem musel vysvětlit, že pro ni bude lepší počkat si na operaci v Liberci, kde jsou připravena specializovaná oddělení, kdyby náhodou nastaly neočekávané komplikace. Na prvním místě je u nás vždy kvalita péče a bezpečí pacienta. Doufám proto, že to pacienti pochopí,“ pokračuje primář.

Z toho důvodu budou ve Frýdlantu lékaři provádět pouze jednodušší zákroky, komplikovanější pak v Liberci, kde se jak pacienti, tak i lékaři mohou spolehnout na zázemí velké nemocnice.

„Věřím, že i další oddělení KNL budou mít stejný přístup jako my. Nám z oddělení chirurgie nejde o záchranu frýdlantské chirurgie, ale o záchranu celé nemocnice,“ zdůraznil MUDr. Peter Hromádka.

Přesné ordinační hodiny indikační chirurgické ambulance zveřejňuje Krajská nemocnice Liberec na svých webových stránkách a na facebooku.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest