Další ročník největší marmeládové soutěže ve střední Evropě, a sice Kunratickou Jamparádu, pořádá letos opět obec Kunratice. Frýdlant v ní v předchozích dvou letech kraloval v kategorii Marmeládové město roku. Podaří se ho obhájit?

„Frýdlant získal titul Marmeládové město roku za nejvyšší počet přihlášených účastníků z města. Jamparáda tradičně hodnotí primárně nejlepší marmelády jednotlivců. Cenu pro Marmeládové město a Marmeládovou obec zavedla až v roce 2017 a od té doby v ní Frýdlant kraluje. Jsem zvědavý, jestli se mu podaří titul udržet i letos,“ říká s úsměvem za organizátory Jamparády starosta Kunratic Milan Götz.

Jamparáda letos vstoupila do svého sedmého ročníku. Každým rokem se počet přihlášených vzorků zvyšuje, v souvislosti s tím se navyšuje i počet kategorií marmelád. “Loni do Jamparády přihlásilo 162 soutěžících 536 marmelád, které jsme rozdělili do 35 kategorií. Byly vytvořeny z ovoce, ale i ze zeleniny. Marmelády do loňského ročníku doputovaly nejen z blízkého okolí, ale třeba i z Polska, Rakouska, španělského Lanzarote nebo dalekých Filipín,” dodává starosta.

Uzávěrka soutěže je 15. října 2019 a její slavnostní vyhlášení proběhne první listopadovou sobotu 2. 11. 2019. Vyhlášení výsledků tradičně v tento den předchází veřejná ochutnávka všech přihlášených marmelád.

Více o Kunratické Jamparádě na stránkách www.jamparada.cz, na kterých lze najít i přihlášku do soutěže.

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest