Vítězkou jubilejního desátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Liberecký kraj stala Kamila Dvořáková, zakladatelka projektu na podporu malých výrobců Koza z Mimoně. V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti finalistek z Libereckého kraje nejvíce hlasů.

Slavnostní předání ceny Žena regionu se uskutečnilo v pátek 20. září v kavárně Art Café v budově Oblastní galerie Liberec – Lázně. Ocenění Kamile Dvořákové předala za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Jitka Volfová, radní Libereckého kraje Radka Loučková Kotasová a zakladatelka projektu Žena regionu Denisa Kalivodová. Slavnosti byly přítomny také finalistky regionálního kola.

„Mezi námi žije mnoho žen, o jejichž výjimečných životech se toho moc neví a přitom mohou být inspirací pro ostatní. Jsem moc ráda, že tato soutěž existuje, protože díky ní se veřejnost může dozvědět o zajímavých a inspirativních příbězích z běžného života těchto dam,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování, která nad soutěží převzala záštitu.

Vítězka ceny Žena regionu Libereckého kraje Kamila Dvořáková je zakladatelkou obchodu Koza z Mimoně, projektu na podporu malých výrobců. Její značka se zaměřuje na originální bytové doplňky, nákupní i volnočasové tašky, plyšové hračky a další.  Svou kvalitní prací z kvalitních materiálů šíří dobré jméno české práce za hranice kraje i České republiky. Ve volném čase se Kamila zabývá charitativní činností v oblasti útulků pro kočky a aktivně podporuje programy kastrací venkovních koček.

Slavnostním večerem předávání ocenění provázel moderátor Petr Gerhart. V programu pro finalistky nechybělo hudební vystoupení sesterského dua Andrey a Radky Bělíkových s názvem Sestrogen a ukázky umění karate předvedly děti USK Slavia Karate Liberec.

Kamila Dvořáková postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 30. října 2019 v Senátu Parlamentu ČR.

„Je úžasné sledovat, jak všechny nominované ženy dokáží stíhat nejenom péči o rodinu, ale jsou k tomu schopné věnovat se naplno i dalším důležitým věcem, které jsou navíc prospěšné celé společnosti. Proto mají tyto dámy můj velký obdiv,“ dodala Jitka Volfová, statutární náměstkyně pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

 

Finalistky 10. ročníku za Liberecký kraj:

Petra Doubková

Petra má na starost rozvoj vědecké rady v Krajské nemocnici Liberec. Je zakladatelkou projektu #HolkyMnohaTvari, který má za cíl inspirovat všechny ženy, které chtějí být úspěšné ve všech stránkách svého života, nejen v tom pracovním.

 

Kamila Dvořáková

Kamila buduje značku Koza z Mimoně a svou kvalitní prací z kvalitních materiálů šíří dobré jméno české práce za hranice kraje i České Republiky. Ve volném čase se zabývá charitativní činností v oblasti útulků pro kočky a aktivně podporuje programy kastrací venkovních koček.

 

Lenka Halamová

Pacienti s těžkými neurologickými diagnózami se stali Lenčiným osudem a postupně ji dovedli k oboru rehabilitace. To všechno vedlo Lenku k založení neziskové organizace a pomáhat nejen doporučením léčby, ale i nezbytnou pomocí postiženým rodinám.

 

Jindřiška Halasníková

Jindřiška je v současné době již devátým rokem starostkou obce Sosnová. Navíc pečuje o 3 postižené spoluobčany jako jejich opatrovník a dalších minimálně 10 až 12 podobně postižených osob najde i díky její snaze nové důstojné bydlení v obci Sosnová. Spolupracuje také s místní charitou.

 

Ivana Hollanová

Majitelka Koláčkárny dlouhé roky pracovala s dětmi z oblasti mimoškolního vzdělávání. Nyní řídí sociální podnik, který dává příležitost osobám znevýhodněným na trhu práce. Ve firmě pracují maminky s postiženými dětmi nebo samy s tělesnou vadou. 

 

Petra Hurtová

Petra je úspěšná česká para-cyklistka a pracuje v malém pekařství. Pomáhá jako dobrovolník. Při svém handicapu a vytíženosti ale nezapomíná ani na druhé. Část peněz ze sbírek věnovala jiným potřebným, svůj čas věnuje i důchodcům.

 

Markéta Khauerová

Markéta spoluzakládala Rodinný klubu Motýlek – místo setkávání nejen maminek na rodičovské dovolené. Pracuje i s většími děti jako trenérka atletiky. Zasloužila se o výstavbu nové sportovní haly a pro letošní rok umožnila zahájení prvního semestru Virtuální univerzity třetího věku.

 

Bedřiška Klíchová

Bedřiška založila klub seniorů. Z 19 začátečních členů má klub nyní členů 80. Pod jejím vedením se společně vzdělávají, baví, pořádají sbírky, věnují se dobrovolné činnosti a hlavně se učí pozitivnímu myšlení. Také pořádá besedy, sportovní akce, soutěže a zájezdy pro seniory.

 

Andrea Málková

Andrea je zakladatelkou organizace Spravedlivý mezi seniory a jeho Komunitního centra a také ředitelkou Senior centra Nový Bor, které poskytuje pobytové sociální služby Domova pro seniory a Odlehčovací služby. Obě aktivity k oboustrannému prospěchu úspěšně propojuje.

 

Helena Štrofová

Helenino Centrum volného času Arabela se stalo synonymem pro perfektně připravené volnočasové aktivity pro všechny věkové kategorie bez jazykových a kulturních bariér. Pořádá kurzy, dětské tábory a především dokazuje, že je možné trávit čas i jinak než online.

O soutěži:

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky, Asociace krajů ČR a Ústeckého kraje. Vyhlašovatelem soutěže je od roku 2009 společnost Prime Communications, s. r o.

Zdroj: TZ Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest