Úplné uzavření tubusu libereckého tunelu ve směru na Turnov kvůli detailní prohlídce a odstraňování nečistot skončí v neděli 13. října. Ředitelství silnic a dálnic plánuje ještě v letošním roce opravit asfalt v jízdních pruzích, a to v úsecích silnice I/13 Jítrava – Bílý Kostel a silnice I/35 Bílý Kostel – Liberec Růžodol. Práce začnou v pondělí 21. října a potrvají do čtvrtka 31. října 2019.

„Při kontrolní prohlídce jsme zjistili, že vše probíhá dle schváleného harmonogramu. V každém tubusu je provedeno celkem 42 zkušebních vývrtů, za účelem zjištění stavu betonové konstrukce, stavu výztuže,“ uvedl Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Během uzavírky došlo k diagnostice tunelu, kterou zadal správce silnice I. třídy Ředitelství silnic a dálnic ČR. Výsledky měření budou sloužit pro probíhající projekční přípravu na kompletní rekonstrukci libereckého tunelu, jehož stavba začala v roce 1986 a který doposud neprošel žádnou zásadní rekonstrukcí. Z předběžných a neúplných výsledků vyplývá, že jedním z hlavních problémů je zatékání do části tunelu. Konečné výsledky diagnostiky tunelu budou známy na konci kalendářního roku.

Správce silnic I. třídy plánuje ještě v letošním roce opravit poruchy asfaltových vrstev silnice I/13 v úseku Jítrava – Bílý Kostel a silnice I/35 v úseku Bílý Kostel – Liberec Růžodol I.

„Opravy budou prováděny vždy v pravém jízdním pruhu, kdy doprava bude pomocí dopravního opatření svedena do levého jízdního pruhu,“ dodal Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Na případné změny termínů dokončení mohou mít vliv klimatické podmínky. Opravy poruchy asfaltových vrstev budou probíhat po částech s tím, že začnou v úseku silnice I/35 od křižovatky ve Svárově po křižovatku v Liberci Růžodole.

Zdroj: TZ liberecký kraj

 

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest