V sobotu 12. října pořádala Obec Lázně Libverda již druhý ročník Libverdského dýňobraní. Před Bikecentrem v Libverdě se odpoledne sešly děti i dospělí, a pustili se společně do vyřezávání více než stovky dýní, které tam pro ně byly připravené. Ve spolupráci dětí a rodičů vznikaly z dýní usměvavé i strašidelné obličeje. Dýně si malí umělci mohli odnést na památku domů, kde jim budou zdobit balkony či zahrádky, a připomenou krásné slunečné sobotní odpoledne v Libverdě.

Děti si také navlékaly srdíčka ze šípků a vyráběly razítka z jablíček. Dýňobraní se účastnily děti z libverdské mateřské školy, která pomáhala akci organizovat, a i mnoho dětí z Libverdy a okolí, například z Hejnic a Frýdlantu.

Pizzerie u Růženky připravila pro tuto příležitost speciální dýňové dobroty, dýňovou pizzu a výbornou dýňovou polévku, dýňovou limonádu a hromadu dýňových muffinů, které nejvíc chutnaly dětem.

Další tradiční akcí, která nás v Lázních Libverda čeká, je rozsvěcení vánočního stromu. Letos se bude konat 30. listopadu. Pro hosty bude jako každý rok v tento adventní podvečer připraveno voňavé svařené víno, cukroví a další pohoštění, pro děti vánoční dílničky.

Další fotografie z Libverdského dýňobraní si můžete prohlédnout ZDE.

Foto: Jana Slámová (Obecní úřad Lázně Libverda)

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest