Po stopách škol ve Frýdlantě se můžete vydat v rámci stejnojmenné akce ve Frýdlantě v sobotu 19. října 2019. Akci pořádají společně ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant, SŠHL Frýdlant, Gymnázium Frýdlant a ZŠ speciální Frýdlant. Jedná se o akci pro předškoláky, školáky, jejich rodiče a širokou veřejnost u příležitosti 100 letého výročí otevření české školy ve Frýdlantu.

Procházka po městě Frýdlantu odstartuje v sobotu 19. října 2019 u budovy Střední školy hospodářské a lesnické v Zámecké ulici. Startovat můžete od 8.30 do 10.00 hodin. Během procházky vás čeká 12 zastavení, která připomenou historii budov, které sloužily vzdělávání již od druhé poloviny 19. století.

Pochod Po stopách škol ve Frýdlantě není určen jenom dětem, ale i dospělým. Na děti čekají na stanovištích zábavné úkoly, které budou odrážet historii či současnost školy, v cíli pak odměna a možnost soutěžit o přibližně 100 sponzorských cen – lístků do různých zábavních center.

Ani dospělí se nebudou nudit, zavzpomínají nebo zatipují při řešení otázek k jednotlivým školním budovám (nebojte, v cíli si svou úspěšnost vyhodnotíte sami) a kromě odměny v cíli čeká i na min. prvních 100 dospělých s cestovní kartou vstupenka na hrad a zámek Staré Hrady.

Akci sponzorsky podpořili Město Frýdlant, Bowling Club & Bar Frýdlant, DinoPark Plaza Liberec, iQLANDIA Liberec, Plavecký bazén Liberec, Mirakulum, Staré Hrady, Školní jídelna Frýdlant, firma Folda.

Rádi bychom tímto způsobem pozvali na akci současné i bývalé pedagogy i nepedagogické pracovníky, ale i celou širokou veřejnost, která má chuť zavzpomínat, pobavit se nebo nasát něco z prostředí škol, které mnohdy sloužily v minulosti úplně jiným účelům nebo jiným školám, než kterým slouží dnes…

Výtěžek z vybraného vstupného bude použit výhradně charitativně, pro podporu stavby školy v některé z rozvojových zemí.

Zdroj: Město Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest