V sedmém ročníku největší středoevropské marmeládové soutěže bylo přihlášeno celkem 481 vzorků džemů, povidel a marmelád, rozdělených do 33 kategorií od 161 účastníků z 61 míst České republiky i zahraničí. První listopadovou sobotu proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže, které je tradičně spojeno s veřejnou ochutnávkou všech přihlášených vzorků, z nichž návštěvníci svým hlasováním vyberou ten vůbec nejlepší marmeládu roku 2019.

Sál kunratického kulturního domu navštívily bezmála tři stovky lidí, kterým nejvíce zachutnala broskvová marmeláda od paní Olgy Čepelíkové z Pertoltic. Druhá se v ceně publika umístila malinová marmeláda s rumem od paní Věry Pospíchalové z Kunratic a třetí místo obsadil vzorek z višní, malin a ostružin od paní Zuzany Kaděrové z Čáslavi.

Ochutnávce a hlasování veřejnosti předcházelo hodnocení pětičlenné poroty, jež určila výsledné pořadí a rozdělení 99 cen v jednotlivých kategoriích. Zvláštní cenu za nejvzdálenější přihlášený vzorek si odvezla paní Stela Bologan, jejíž marmeláda pocházela z moldavské Drochie vzdálené 977 km. Po třetí v historii soutěže byly rovněž uděleny tituly „Marmeládová obec“ a „Marmeládové město“, které mohou získat obce a města, odkud je nejvíce účastníků. Marmeládovými samosprávami jsou stejně, jako v předešlých dvou letech, obec Býškovice a město Frýdlant. Kompletní seznam oceněných soutěžících je zveřejněn na www.jamparada.cz/vysledky-2019.

Na závěr slavnostního vyhlášení výsledků obdrželi všichni účastníci pamětní listy s poděkováním za přihlášení a drobnostmi od partnerů soutěže na památku.

Zdroj: TZ Kunratická Jamparáda

Foto: Petr BímaReklama Frýdlant

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest