V sobotu 16. listopadu 2019 v 11 hodin budou v Horní Řasnici v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie slavnostně uvítáni noví oltářní andělé. Andílci byli v loňském roce vyřezáni a letos opatřeni polychromií v ateliéru Akademické malířky a restaurátorky Radany Hamsíkové. Jejími spolupracovníky byli řezbáři a restaurátoři František Kratochvíl a Karel Mahelka.

Dotace Libereckého kraje činila 140.000 Kč. Do financování se zapojila také Farnost Nové Město pod Smrkem a Spolek pro obnovu kostela v Horní Řasnici. Ten uspořádal na obnovu oltáře desítky benefičních akcí. Díky štědrosti hodných lidí se tento skvost ze 17. stol. navrací do původní podoby.

Vítání andělů bude součástí Slavnostní mše za vlast, kterou započnou oslavy 30. výročí Sametové revoluce v Horní Řasnici. Mši bude celebrovat P. Šimon Hamza a doprovázet jej bude Chrámový sbor od sv. Antonína Paduánského z Liberce pod vedením Alexandry Dastychové  a Chrámový sbor od sv. Bartoloměje z Hrádku nad Nisou s Rolfem Bartoschem.

Oficiální pozvání dostali zástupci Krajského úřadu v Liberci, starostové okolních obcí a faráři z Raspenavy a Frýdlantu. Kostel bude otevřen do 13 hodin.

Zdroj: Spolek pro obnovu kostela v Horní Řasnici

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest