Zapomeňte na Vídeň nebo Drážďany a vyrazte letos na vánoční trhy do Žitavy! Čeká vás velkolepá světelná show, svařák, bratwurst, štola i zářící herrnhutské hvězdy. Děti se můžou těšit na loutkové představení či vystoupení koledníků. Trhy startují v sobotu 7. prosince a potrvají celý týden.

Zvolněte v předvánočním shonu a projděte se v Žitavě mezi nazdobenými adventními stánky se svařákem v ruce.  Můžete nakoupit dárky i tradiční vánoční ozdoby a dekorace – třeba věhlasný dřevěný louskáček na ořechy – figurku vojáčka ze stejnojmenného baletu. Ochutnejte bratwurst, šťavnatou německou klobásu podle tradičního receptu z roku 1313. Nebo si dejte sladkou štolu, obdobu české vánočky, plnou křupavých mandlí a kandovaného ovoce. A jestli chcete něco speciálního, pak se přijďte podívat na tradiční Slavnost světel a nenechte si ujít vystoupení koledníků a divadelní představení pro děti.

Jak se do Žitavy dostanete?

Neumíte německy? Nevadí, domluvíte se zde i česky a polsky. Přijet sem můžete autem – parkovat lze v centru na vyznačených místech „Parkschein“. Nebo můžete dorazit vlakem. Přímý spoj jezdí z Liberce a cesta vám zabere jen 35 minut. Žitavské nádraží se nachází pouhých 15 minut pěšky od trhů.

Termín trhů: 7. – 15. 12.

Více informací v češtině: https://zittau.de/cz a na facebookové události Vánoční trhy v Žitavě 2019

Zdroj: Parliamo

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest