Liberecký kraj ocenil úspěšné mladé sportovce, kteří získali na nedávných IX. Hrách letní olympiády dětí a mládeže 2019 některou z medailí. Reprezentanti kraje vybojovali celkem 37 medailí, z nichž bylo 11 zlatých, 16 stříbrných a 10 bronzových. Zajistili tím Libereckému kraji pátou příčku mezi čtrnácti kraji republiky. Olympiáda v Liberci se tak stala pro kraj nejúspěšnější letní olympiádou v historii Her z hlediska pořadí krajů.

„Cílem slavnostního předání bylo ukázat dětem a trenérům, že si kraj váží jejich vzorné reprezentace a  motivovat je k dalším výborným sportovním výkonům,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Ocenění se uskutečnilo v liberecké HOP aréně v úterý 12. listopadu. V tomto symbolicky sportovním prostředí obdrželi mladí medailisté od Libereckého kraje finanční odměnu. Celkem bylo oceněno 45 medailistů a 11 trenérů. Oceněné děti i trenéři dostali dárkovou tašku, děti navíc ještě finanční odměnu. Mezi děti bylo rozděleno více než 61 tisíc korun. Samotného předávání se zúčastnilo téměř 150 lidí.

Úspěšní byli mladí sportovci v atletice, orientačním běhu, plavání, sportovní střelbě, stolním tenise, tenise, triatlonu, skocích na trampolíně, letním biatlonu a volejbalu.

Zdroj: Liberecký kraj

[pt_view id=”b74251faj2″]
[pt_view id=”673d3cctsq”]
[pt_view id=”b6ea8f194d”]
[pt_view id=”b90a221j8l”]
[pt_view id=”f3784a8dor”]
[pt_view id=”76600d0f1w”]

Pin It on Pinterest