Chcete pomáhat? Přihlaste se na krizovém štábu. Spolu to zvládneme 

Již druhým týdnem zajišťuje chod kraje za probíhající koronavirové pandemie Krizový štáb Libereckého kraje. Díky němu se již podařilo kromě řady dalšího také zajistit výrobu filtrů z nanomateriálu do roušek pro nejohroženější skupinu: policisty, hasiče a zdravotníky.

„Chtěl bych poděkovat všem lidem nejen v krizovém štábu, ale i těm, kteří se starají o nemocné a zajišťují zásobování tak, aby byl všeho dostatek. Právě slovo dostatek je klíčové, protože rozhodně nemáme stále dost všech prostředků k vyšetření na koronavirus ani ochranných pomůcek,“ uvedl hejtman Martin Půta. „Kdybychom už druhý týden neorganizovali náhradní výrobu všeho potřebného, v tuto dobu už bychom některá zdravotnická zařízení dále nemohli udržet v provozu.“

Velký dík patří také firmám a organizacím, které pomáhají, kde se dá. Například firma Mocca věnovala těm, kteří pomáhají tunu sladkostí, svijanský pivovar zase poskytl dodávku nealkoholických piv, některé podniky nabízí záchranářům jídlo a kávu zdarma. 

„Odměnou může kdykoliv přispět každý, kdo bude chtít. V současné situaci je každá pomoc vítaná a potřebná,“ vyzval hejtman Půta. Hlásit se lze na telefonní lince Krizového štábu Libereckého kraje 485 226 999. O víkendu slouží od 8 do 14 hodin, v pracovním týdnu pak od 7 do 19 hodin.

Jan Mikulička       
oddělení tiskové a vnějších vztahů Krajského úřadu LK

 

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest