Nastal máj, měsíc lásky. Kde jinde by se měl oslavovat, než v kraji, který měl v srdci velikán českého romantismu – Karel Hynek Mácha, autor básně, pojmenované právě Máj. Liberecký kraj proto vyhlašuje fotografickou soutěž o ceny. Stačí poslat snímky nejzamilovanějšího místa v Libereckém kraji nebo ideálního místa pro romantické rande. Fantazii se meze nekladou, mohou to být vyhlídka, zámek, plácek nebo třeba klidně i obyčejný potůček.

„Všichni stále slyšíme jen zprávy o pandemii. Myslím ale, že nastal čas věnovat se i příjemným věcem, třeba výletům, ke kterým vybízí i pěkné počasí. Vyzýváme všechny k romantickým procházkám u nás v kraji, krásných míst tu máme spoustu,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jak se zúčastnit? Stačí zaslat fotku, přidat svoje jméno a příjmení, připsat do jaké kategorie fotka patří a třeba ještě přidat příběh či vzpomínku, která se ke konkrétnímu místu váže. Snímky mohou účastníci posílat do zpráv na facebookovém profilu Liberecký kraj — cestou necestou, případně na e-mail jakub.seps@kraj-lbc.cz.

Uzávěrka soutěže je v pondělí 25. května a den nato se fotografie z obou témat objeví na výše zmíněném facebookovém profilu, načež se spustí veřejné hlasování o ty nejlepší. Autory prvních pěti fotografií s největším počtem lajků a srdíček z každé kategorie čekají odměny v podobě dárkových tašek plných skvělých věcí, které se budou hodit právě při putování krajem.

Oznámení jmen výherců se na facebookovém profilu i na webu www.liberecky-kraj.cz objeví v neděli 31. května. Dotyční budou vyrozuměni rovněž emailem či chatovou zprávou – podle toho, jakým způsobem snímky zaslali.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest