Celkem 230 bytů má pro obyvatele Frýdlantu k dispozici Bytové hospodářství Frýdlant. Padesát z toho počtu je určeno seniorům v Domě s pečovatelskou službou. Zbylých 180 pak občanům města v různých částech Frýdlantu. Zažádat o městský byt může každý občan města. Všechny důležité informace lze najít na stránkách www.bhf.cz.

Na webových stránkách Bytového hospodářství Frýdlant lze najít nejen otvírací dobu a kontakty, ale také strukturu bytového fondu (kolik jakých bytů město vlastní) a žádost o přidělení bytu ke stažení.

Žadatel si může vybrat mezi tištěnou a elektronickou žádostí. Nicméně i elektronickou žádost musí nakonec vytisknout, podepsat a odevzdat na BHF. Pokud si žadatel nebude vědět se žádostí rady, může se obrátit s prosbou o asistenci přímo na BHF, případně na terénní a sociální pracovníky jak na městském úřadě, tak v Centru 1407 v ulici Míru.

Na webu je rovněž dostupný seznam všech žádostí včetně stavu, v jakém žádost je. Každá žádost má své pořadové číslo, pod kterým se v seznamu zobrazuje. Každý žadatel si tedy může ověřit stav své žádosti online. Upozorňujeme, že seznam vystavený na webu není pořadníkem čekatelů. Při uvolnění každého konkrétního bytu se žádosti individuálně posuzují bytovou komisí. Např. se bere v potaz potřebnost žadatele (požadovaná velikost bytu apod.), potřebnost profese žadatele pro Frýdlant (např. lékaři, učitelé). V současné době jsou nejčastěji žadatelům k dispozici garsoniéry.

Město Frýdlant ze svého rozpočtu každý rok vyčleňuje částku na údržbu bytového fondu. Každoročně také nechává minimálně pět bytů kompletně zrekonstruovat.

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest