Krajští radní na své včerejší schůzi rozhodli o záměru darování pozemků a objektu v Havlíčkově ulici č. 46 městu Frýdlant. Jedná se o nemovité věci, které má nyní ve správě tamní Střední škola hospodářská a lesnická. Nový majitel však musí splnit několik podmínek, jako je například zprovoznění nové jídelny pro školáky či poskytnutí zázemí pro spolkovou činnost. Celková výměra převáděného objektu a pozemků činí 886 m2. Odhadovaná cena je 6.575.000 korun. Kraj však pozemky na město převede bezplatně.

„Důvodem této majetkoprávní operace je zejména žádost města Frýdlant, které přislíbilo nakládat s darovanými pozemky hospodárně a ve veřejném zájmu,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Nemovitost v centru města Frýdlant na nároží Havlíčkovy a Okružní ulice by podle smlouvy měla být uvedena do provozu do sedmi let. Mohla by zde být například jídelna, jejímž prostřednictvím budou uspokojovány potřeby dětí v oblasti stravování, nebo prostory pro středisko výchovné péče či zázemí pro spolkovou činnost.

Liberecký kraj mimo jiné převádí na města a obce i další nemovitý majetek. Ještě letos chce například převést více než 9,5 tisíce metrů čtverečných pozemků šesti obcím a přes 2,6 tisíce metrů čtverečných pozemků čtyřem městům. Největší plochu pozemků, zhruba 8.584 m2, Liberecký kraj v současné době převádí na statutární město Liberec. Velký pozemek bezplatně získá například i obec Pěnčín, kde se jedná o výměru přibližně 3.768 m2.

„Liberecký kraj nemá pro budovu dlouhodobě vhodné uplatnění a město Frýdlant ji chce využít ve veřejném zájmu. Postupujeme proto podobně jako například při bezúplatném převodu zámku v Doksech na město v roce 2015. Město se zavazuje ke splnění podmínek a využití dnes již poněkud zchátralé budovy,“ dodal hejtman Martin Půta.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307

Zdroj: Liberecký kraj

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest