Husova ulice ve Frýdlantě dostane během prázdnin nový asfaltový povrch. Dočká se také opravy stávajících chodníků. Práce přijdou na zhruba 2 a půl milionu korun. Část nákladů na obnovu povrchu komunikace chce Město Frýdlant pokrýt z dotace, o kterou žádá na Ministerstvu pro místní rozvoj.

Práce, které začnou v polovině července, mají trvat dva měsíce. „Během nich dojde k celoplošné opravě povrchu komunikace v ulici Husova a to od křižovatky s ulicí Fügnerova po křižovatku s ulicí Školní,“ říká Kateřina Korečková z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant. Obnovy se pak dočkají i chodníky. „Na obou stranách ulice dojde k celkové opravě stávajících chodníků, které jsou již rozbité a nevyhovující. Naváže se tak na již dříve opravené chodníky v ulici Fügnerova a celá lokalita bude kompaktní pro pěší příjemnější,“ doplňuje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který má komunikace ve městě ve své gesci.

Jediným místem, kde chodníky v Husově ulici zatím řešeny nebudou, je úsek podél parkoviště. „Město totiž chystá nové řešení tohoto parkoviště, jeho kompletní obnovou a podstatné rozšíření. V současné době se projektuje. Byl by proto nesmyslné podél tohoto parkoviště dělat teď nový chodník a v dohledné době do něj zase zasahovat,“ vysvětluje Jiří Stodůlka.

Během rekonstrukce povrchu a chodníků v ulici Husova dojde také na napojení Základní školy speciální na centrální vytápění příspěvkové organizace Teplo Frýdlant s.r.o..

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest