Na železničních tratích mezi Libercem a Frýdlantem a mezi Raspenavou a Bílým Potokem pod Smrkem nepojedou od úterý 28. července 2020 do 23. srpna 2020 kvůli opravě železničního mostu v Raspenavě vlaky. Na téměř měsíc je nahradí autobusy. Na trati Raspenava – Bílý Potok pak bude výluka ještě o jeden den delší, skončí až ve večerních hodinách 24. srpna 2020. 

Provozovatel dráhy Správa železnic, s. o. informuje o nepřetržitých výlukách, které budou probíhat na železničních tratích číslo 037 a 038 ve dnech 28. 7. až 24. 8. 2020.

Ve dnech 28. července 2020 od 0:00 hod. až 23. srpna 2020 do 23:59 hod. bude na železniční trati 037 Liberec – Jindřichovice pod Smrkem, Frýdlant v Čechách – Černousy probíhat výluka v úseku Liberec – Frýdlant v Čechách a na trati 038 výluka v úseku Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem.
Na trati 037 bude dne 24. srpna 2020 od 0:00 hod. do 18:00 hod. probíhat výluka v úseku Frýdlant v Čechách – Jindřichovice pod Smrkem.

Výluky se budou konat za účelem rekonstrukce železničního mostu v Raspenavě a dalších opravných prací ve vyloučených úsecích.

Dopravce České dráhy, a. s. proto musí přistoupit k následujícím opatřením:

Všechny osobní vlaky na železničních tratích 037 a 038 budou ve dnech 28. července 2020 od 0:00 hod. až 23. srpna 2020 do 23:59 hod. nahrazeny náhradní autobusovou dopravou dle ikona souboruvýlukového jízdního řádu

Náhradní autobusová doprava bude vedena ve 4 linkách:

Linka – v úseku Liberec – Frýdlant v Čechách – Černousy a zpět. Spoje Linky A jsou v jízdním řádu vyznačeny modrou barvou.

Linka B – v úseku Liberec – Frýdlant v Čechách – Raspenava (- Bílý potok pod Smrkem) a zpět. Spoje Linky B jsou v jízdním řádu vyznačeny červenou barvou.
Linka C – v úseku Liberec – Frýdlant v Čechách – Nové Město pod Smrkem (- Jindřichovice pod Smrkem) a zpět.  

Linka D – v úseku Mníšek u Liberce – Oldřichov v Hájích a zpět. Spoje Linky D jsou v jízdním řádu vyznačeny oranžovou barvou.

Dne 24. srpna 2020 budou osobní vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou pouze v úseku Frýdlant v Čechách – Jindřichovice pod Smrkem a opačně (linka C) dle ikona souborusamostatně vydaného výlukového jízdního řádu.

Upozornění
U všech vlaků pod dobu výluky nebude v úsecích s náhradní autobusovou dopravou Frýdlant v Čechách – Černousy a Frýdlant v Čechách – Jindřichovice pod Smrkem garantována služba uvedená v jízdním řádu tzn. “Vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku”.
Přeprava kočárků bude možná pouze do vyčerpání kapacity autobusu náhradní dopravy.

Za komplikace způsobené výlukami se České dráhy a.s. omlouvají.

 
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest