Malé ohlédnutí za akcí Corona Sunny day, která se konala 1. srpna 2020 v Dolní Řasnici. Účastníci již v dopoledních hodinách vyrazili se svými ratolestmi na Řasnickou ťapku, cestou plnili různé úkoly a potkali spousty pohádkových bytostí, které je směrovali na fotbalové hřiště, kde pokračoval další program.

Zde je čekalo několik dalších soutěží, tvořivé dílničky, malování na obličej. Jistě se všichni pobavili při netradičním fotbalovém utkaní žen proti mužům plném emocí a adrenalinu a potěšili se nad šikovností našich mladých hasičů při ukázce hasičského útoku. vychutnali si letní sáňkování za koněm, nebo si přímo v sedle okusili jaký je ten pohled z koňského hřbetu na ten náš svět. Shlédli divadelní představení „Plechová pohádka“, která se možná stala inspirací pro to, jak si zpestřit deštivé nebo zimní dny ve svých domovech. Dále si prohlédli zvířátka v minizoo, zazpívali si a zatančili společně se skupinou SPB v dovolenkovém složení a užili si kovbojské umění (někteří měli možnost se stát součástí vystoupení a zkusit si tak na vlastní kůži jaké to je být třeba teletem) při Cowboy Show Jimmyho Magury a jeho koně Marse.

Po celý den se o návštěvníky starala pracovitá skupina lidiček ze všech obecních složek a dbala o to, aby stále bylo co jíst a pít a vše probíhalo tak jak má.

Na konec jsme v teplém letním večeru společně usedli do lavic, naskládali se na deky a podobně a zasmáli se v letním kině při promítání české komedie „Bezva ženská na krku“, v jejímž ději se dle ohlasů z obecenstva občas někdo dokonce zahlédl. A o tom si bylo samozřejmě potřeba ještě popovídat a tak jak jinak, než při sklence dobrého moku a na diskotéce pod širým nebem.

Marek Kratochvíl
Starosta obce Dolní Řasnice

Pro Obecní úřad Dolní Řasnice nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.petr-bima.cz

 

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest