V pátek 7. srpna 2020, tedy přesně deset let poté, si Frýdlant připomene ničivé povodně z roku 2010. U příležitosti tohoto výročí připravil pro obyvatele města i návštěvníky výstavu fotografií a bohoslužbu. Výstava fotografií bude ve vestibulu radnice ukazovat různá místa Frýdlantu zachycená fotografem Janem Čížkem během povodně v roce 2010 a o 10 let později fotografem Radkem Petráškem. Vernisáž začne v pátek 7. srpna 2010 v 17.00 hodin. O hodinu později, tedy v 18.00 hodin pak proběhne v kostele Nalezení sv. Kříže u městského parku Děkovná bohoslužba k 10. výročí povodní, kterou bude celebrovat litoměřický biskup, mons. Jan Baxant. Děkovat v ní bude všem, kteří se během povodně před deseti lety podíleli na záchraně lidských životů, majetku i zvládnutí krizové situace ve městě. Přijďte si výstavu prohlédnout i vy a do kostela poděkovat znovu všem, kteří před deseti lety pomáhali bez ohledu na své bezpečí a pohodlí. 

 

Děkovná bohoslužba 7 8 2020, obrázek se otevře v novém okně

Výstava Frýdlant 10 let po povodních bude ve vestibulu radnice k vidění po celý srpen, od pondělí do pátku od 8.00 do 17.00 hodin, o víkendu od 10.00 do 17.00 hodin. 

10 let po povodních, obrázek se otevře v novém okně

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest