LIBERECKO – Policistům z Nového Města pod Smrkem se během několika minut podařilo dopadnout pachatele krádeže horského elektrokola v hodnotě 63tisíc korun. 

V sobotu 10. srpna se krátce po 20. hodině pohyboval nedaleko jednoho z nástupních míst single treku 42letý muž. Ve stojanu na kola, kam obvykle schvácení návštěvníci adrenalinového sportu odkládají své jednostopé skvosty, učaroval mu zeleno-černý speciál. Mezi ostatními odstavenými koly se však právě toto elektrokolo poněkud vymykalo. Kromě toho, že nebylo nijak zajištěné, nemělo ani nainstalované pedály a baterii. Majitel si ho totiž před malou chvílí teprve předpřipravil a pro nezbytné komponenty se vydal do nedaleké budovy. Lapka z Frýdlantska slídící v okolí využil situace, kdy majitel své horské kolo neměl pod dohledem. Během pár okamžiků již prchal z místa činu směsicí prapodivné pohybové variace běhu, chůze a jízdy. Celkem pochopitelně se tak jediným vhodným směrem lapkova úprku stal pohyb z kopce, tedy k centru Nového Města pod Smrkem.

Netrvalo ani deset minut, co policisté z obvodního oddělení obdrželi informaci o možné krádeži zeleno-černého kola. Hlídka mužů zákona okamžitě po oznámení začala propátrávat okolí a možné trasy, kterými se “výtečník” s kolem mohl vydat. Po chvíli spatřili nedaleko centra města klopýtajícího muže tlačícího kolo bez šlapek. Reakce policistů byla rychlá a efektivní. 42letý muž skončil na policejní služebně a majitel horského elektrokola se velmi záhy setkal se svým jednostopým miláčkem.

42letému muži z Frýdlantska policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody ve výměře od jednoho roku do pěti let.

20. srpna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest