Dotaci ve výši 117 313,- korun na projektovou přípravu projektu „Stezka pro cyklisty a chodce podél ul. Bělíkova – ul. Zámecká, Frýdlant“ získalo Město Frýdlant od Libereckého kraje. Celkem přišla projektová příprava na 142 tisíc korun. Vybudování stezky dlouhé 693 metrů a široké 3 metry, která má zajistit pěším i cyklistům bezpečnější průchod a průjezd ulicemi Bělíkova a Zámecká až k současné cyklostezce pod Supím Vrchem, je dlouhodobým záměrem města Frýdlant. Pokud vše půjde podle plánu, mohlo by se s její realizací začít už v příštím roce.

„Stezka má začínat u sídliště v ulici Bělíkova, poté vést podél Střední školy hospodářské a lesnické a navázat na cyklostezku pod Supím vrchem. Na jejím vzniku začal Frýdlant pracovat už v roce 2017, kdy předložil žádost o dotaci na Liberecký kraj do Programu 6.3 Podpora projektové přípravy. Požadavek o spolufinancování Liberecký kraj schválil a byly zahájeny práce na zpracování nezbytných projektových podkladů pro vydání územního rozhodnutí,“ vysvětluje Milan Kysela z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.  Samotné přípravné práce obsahovaly výškopisné a polohopisné zaměření, dendrologický průzkum, zpracování technické studie, dokumentace pro územní rozhodnutí a inženýrskou činnost k dokumentaci k územnímu řízení.

Projektová příprava se ale z důvodu vypořádání majetkových poměrů, především vleklých jednání s vlastníky sousedních  pozemků a koordinačních jednáních s dotčenými orgány, protáhla a byla dokončena až v červenci letošního roku.

Po vydání územního rozhodnutí s nabytím právní moci bude předložena žádost na stavební úřad o vydání stavebního povolení. V říjnu 2020 město Frýdlant zažádá o finanční podporu v rámci výzvy MAS Frýdlantsko – Bezpečné cesty III, v rámci programového rámce IROP. „Pokud vše půjde podle plánu, věřím, že už v příštím roce bychom se konečně mohli dostat k samotné realizaci akce. Smíšená stezka pro pěší i cyklisty je totiž v tomto úseku velmi potřebná a to jak s ohledem na bezpečnost místních, turistů a cyklistů, tak s ohledem na bezpečí studentů Střední školy hospodářské a lesnické,“ dodává starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest