Díky všímavosti místostarosty města Jiřího Stodůlky jsme zjistili, že ve Frýdlantu máme nepojmenovanou ulici. Vede z levé strany podél Antonie (při cestě z města) a využíváte ji pravděpodobně, když jdete procházkou ke hřbitovu, na Hartu nebo k rozhledně. Město Frýdlant nechalo ulici nově vydláždit a pracovně jsme ulici začali říkat Dlážděná. Možná by si ale mohla mít i jiné jméno, co myslíte?

Několik zastupitelů přišlo s dalšími návrhy: protože cesta vede k bývalému Šibeničnímu vršku, mohla by nést název „Ke Stínadlům“, „Šibeniční“ nebo „K šibeničnímu vršku“. Padl také návrh „Sportovní“ nebo „Turistická“ protože je dost do kopce a vede směrem k lesu a k rozhledně. V neposlední řadě se nabízí pojmenovat ulici po některém zajímavém Frýdlanťákovi, který v dané lokalitě žil. Nesmí však jít o stále žijící osobu.

Možná máte sami lepší nápad. Své návrhy můžete posílat do 10. 10. 2020 na emailovou adresu lwinklerova@gmail.com. V listopadovém zpravodaji zveřejníme všechny návrhy a můžete se zapojit do hlasování.

Zdroj: Město Frýdlant

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest