Nakládáte doma okurky a chcete zjistit, jak budou chutnat nejen rodině, ale i ostatním? A zda nejsou náhodou nejlepší ve Frýdlantě? Pak své okurky přihlaste do pátého ročníku soutěže města Frýdlant a Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant, nazvané Okurkiáda. Vlastní zavařené nakládané okurky můžete až do úterý 22. září 2020 přinést buď na podatelnu Městského úřadu Frýdlant v přízemí radnice, nebo do klubovny zahrádkářů za nemocnicí. 

Nejlepší nakládané okurky se ve Frýdlantu hledaly poprvé na podzim roku 2015, tenkrát ale jen mezi zahrádkáři. O rok později se soutěž otevřela široké veřejnosti. „K českému národu vždycky patřilo pěstování a také uchovávání výpěstků na zimu. Zavařování patří k oblíbeným způsobům, jak si dary léta zachovat. Chtěli jsme zjistit, jak šikovní v tom místní lidé jsou. Rozhodli jsme se ale, že nebudeme zkoumat sladké produkty, nýbrž kyselé. A konkrétně okurky. Protože ty nakládá a zavařuje opravdu hodně lidí a snad každý je má rád,“ vysvětlil už dříve starosta Frýdlantu Dan Ramzer, který letos opět zasedne také v porotě.

Do soutěže se může přihlásit každý, kdo sám nakládá a zavařuje okurky. Musí ale přinést hned dvě sklenice okurek. Jedna bude určena k získání vzorku pro hodnocení komise, druhá bude vystavena při vyhlášení a poslouží k vizuálnímu hodnocení, které se také boduje.

Okurky lze odevzdávat buď na podatelně Městského úřadu Frýdlant v úředních hodinách, nebo v klubovně zahrádkářů za nemocnicí. V tomto případě je nutné se předem domluvit na převzetí s paní Korečkovou na telefonním čísle 604 381 033. Je také možné zaslat je poštou na adresu: Městský úřad Frýdlant – podatelna, T. G. Masaryka 37, Frýdlant, 464 01. 

 

Okurky je možné nosit nebo zasílat až do 22. září 2020.

Vyhlášení vítězů 5. ročníku OKURKIÁDY proběhne v pátek 25. září 2020 v odpoledních hodinách.

Odměněny budou tři nejlepší vzorky. Vítěz získá poukázku na večeři v hodnotě 1000 Kč, druhý v pořadí poukázku na večeři v hodnotě 500 korun a třetí pak poukaz na vstupenky do frýdlantského kina v hodnotě 250 korun.

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest