Ve Frýdlantě se letos neuskuteční tradiční Den IZS, který na náměstí před radnicí představoval dětem z místních mateřských, základních a středních škol a také veřejnosti práci složek Integrovaného záchranného systému. Důvodem je situace spojená s novým typem koronaviru, především fakt, že jednotlivé složky IZS jako profesionální hasiči, vojáci či policisté musejí kvůli minimalizaci rizika nákazy nemocí Covid-19 dodržovat vnitřní opatření svých organizací, vydaná k zamezení zavlečení nákazy mezi členy těchto organizací.

Akce je pro letošní rok zrušena bez náhrady.

Den IZS se ve Frýdlantě koná pravidelně vždy v polovině září. Původně probíhal v autokempu, od roku 2013 je ale pořádán před frýdlantskou radnicí na náměstí T. G. Masaryka. „Nabízí pravidelně například ukázku vybavení a činnosti profesionálních i dobrovolných hasičů, městské a státní policie, zdravotních záchranářů, armády či aktivních záloh. Kromě toho je na něm návštěvníkům k dispozici i Tým silniční bezpečnosti nebo Český červený kříž. Atmosféru pak pravidelně dotváří hudba Hradní stráže a Policie ČR,“ říká hlavní organizátor akce, velitel jednotky Sboru dobrovolných hasičů Frýdlant Bc. Stanislav Socha.  

„Velmi nás mrzí, že po zrušených akcích v první polovině letošního roku jsme museli přistoupit i ke zrušení Dnu IZS ve Frýdlantě. Nicméně jiná varianta ani není možná. Proto nám nezbývá než věřit, že se situace kolem nového typu koronaviru brzy stabilizuje a v příštím roce budeme moci znovu Den IZS připravit a pozvat na něj širokou veřejnost,“ dodává starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest