Mimořádný účelový investiční příspěvek na projektové dokumentace a zároveň vyhlášení výběrového řízení na jejich zhotovitele odsouhlasila rada kraje na včerejší schůzi. Ve Frýdlantu vznikne kromě výjezdové základny také výukové a výcvikové středisko. Obě projektové dokumentace tam vyjdou na 5 milionů korun. Pro Jablonec nad Nisou činí částka 4 miliony, v případě Hrádku nad Nisou pak jeden milion korun. 

„Záchranáři pro výkon své profese potřebují vhodné zázemí, které jim poskytne odpovídající podmínky. Zdravotníci v Hrádku, Jablonci i Frýdlantu si zajisté moderní pracoviště, které odpovídá standardům 21. století, zaslouží. Zpracováním projektové dokumentace budeme zase o něco blíže k úspěšné realizaci a já jsem za to nesmírně rád,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Součástí výjezdové základny ve Frýdlantu by mělo být i výukové a výcvikové středisko. „Na stavbu základen plánujeme využít evropské dotace, především REACT-EU. Co se týká Frýdlantu, tam předpokládáme zbudovat novou výjezdovou základnu a výcvikové středisko v rámci projektu česko-polské spolupráce,“ dodal hejtman Martin Půta.  

Cílem kraje je stavět nové moderní základy zdravotnické záchranné služby tak, aby se co nejvíce snížily dojezdové časy sanitek k pacientům.

Z nové výjezdové základny již za nimi v krizových situacích míří například zdravotníci v Rokytnici nad Jizerou. V březnu letošního roku podepsal kraj se statuárním městem Liberec memorandum o výstavbě sídla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v ulici Kunratická.

Mgr. Filip Trdla

filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307
770134419

 

Zdroj: www.kraj-lbc.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest