Tradiční podzimní běžná údržba libereckého tunelu na silnici I/35 začne ve čtvrtek 22. října. S omezením musí řidiči počítat nejpozději do neděle 25. října. Doprava pro oba směry bude vždy převedena do druhého tubusu tunelu. S částečnou uzavírkou musí řidiči počítat i na silnici I/13 mezi Kunraticemi u Cvikova a Jablonném v Podještědí, Lvovou, kde dochází k souvislé údržbě vozovky a opravě propustků a odvodnění.

„Během čtyř dní bude provedeno čištění, mytí a sanace betonových konstrukcí tunelu, u kterých vlivem výfukových zplodin dochází ke korozi, a dojde také k údržbě osvětlení,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp. Během dopravního omezení v tunelu bude Ředitelství silnic a dálnic ČR opakovaně sledovat zatížení nosných konstrukcí tunelu pro sběr dat na projekční přípravu k rekonstrukci.

Údržba je rozdělena na části. Doprava pro oba směry bude převedena vždy do druhého jízdního pásu silnice I/35. V termínu od 22. do 23. října do zhruba 20 hodin bude zcela uzavřen tubus ve směru na Prahu a od 23. do 25. října do přibližně 20 hodin dojde k uzavření tubusu ve směru na Děčín. Ukončení dopravního omezení se předpokládá nejpozději 25. října ve 22 hodin.

V termínu od 5. října do 12. prosince je částečně uzavřen provoz i na státní silnici I/13 v úseku mezi Kunraticemi u Cvikova a Jablonném v Podještědí, Lvovou. „Důvodem omezení je výměna obrusných vrstev vozovky, oprava propustků a odvodnění na státní silnici I. třídy,“ doplnil Jan Čáp. Provoz na tomto úseku je řízený semafory v úsecích v maximální délce 1 kilometr. Doprava je vždy vedena ve druhém jízdním pruhu.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307
770134419

Zdroj: Liberecký kraj

 
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest