„Nemocnice v Libereckém kraji poskytující akutní a intenzivní péči o covid pozitivní pacienty se potýkají s nedostatkem sesterského personálu. Studenti ze škol, středních, vyšších či vysokých, nemohou plnohodnotně nahradit náročnou práci sester.

Liberecký kraj proto prosí a vyzývá poskytovatele specializovaných ambulantních služeb, aby dle jejich provozních možností uvolnili zdravotní sestry pro pomoc v nemocnicích.

Pevně doufáme, že lékaři pochopí současnou krizovou situaci a budou ochotni a schopni zajistit chod svých ordinací i bez zkušené sestry. Jsme si vědomi, že sestra je nepostradatelnou součástí specializované ambulantní péče, avšak akutní nemocniční péči o hospitalizované pacienty vyžadující odbornou a intenzivní pomoc, nelze v této vypjaté situaci zvládnout bez dostatečně personálně pokryté sesterské profese.

Nemocnice jsou připraveny sestry zaškolit, poskytnout jim nutné vybavení ochrannými pomůckami a za odvedenou práci jim zaplatit.

Děkujeme.“

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje

MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana, řízení resortu zdravotnictví

MUDr. Richard Lukáš, Ph.D., ředitel Krajské nemocnice Liberec, a. s.

Ing. Pavel Marek, ředitel Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.

MUDr. Vít Němeček, MBA, ředitel Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o.

MUDr. Jiří Kalenský, ředitel MMN, a. s.

 

Případné zájemkyně, hlaste se na příslušných adresách:

michaela.zvonickova@nemlib.czmarie.fryaufova@nemlib.cz

pavlina.pilarova@nemcl.cz

rehorova@nemjbc.cz
helena.hejdukova@nemjil.cz

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307
770134419

Zdroj: Liberecký kraj

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest