Na nový knihovní systém Tritius přešla v červnu letošního roku Městská knihovna ve Frýdlantu. Přechod z původního, deset let starého systému Clavius, se uskutečnil i díky finanční podpoře Ministerstva kultury České republiky. To na projekt, který celkem přišel na 52 027 korun, přispělo částkou 36 000 korun.

„Městská knihovna ve Frýdlantu začala automatizovaný knihovnický systém využívat v roce 2010 a šlo o systém Clavius. Tomu ale letos končí podpora a nadále se již nevyvíjí. Město Frýdlant proto hledalo systém jiný, který by umožnil bezpečný převod dat ze systému Clavius bez hrozby jejich ztráty a ohrožení výpůjček a byl by už knihovním systémem nové generace. Nakonec město rozhodlo o přechodu na knihovnický systém Tritius, který je moderní, rychlý a naši frýdlantskou knihovnu navíc propojuje vzdáleně s dalšími knihovnami,“ vysvětluje Milan Kysela z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Systém také umožňuje dostupnost všech základních elektronických služeb knihovny i na mobilních zařízeních čtenářů a dává záruky dalšího vývoje, podporuje například půjčování e-knih a podobně.

„Nový systém je přátelštější nejen k našim čtenářům, ale také k nám, knihovnicím. Je jednodušší na ovládání, což velmi oceňujeme,“ dodává knihovnice Městského knihovny Frýdlant Radka Wittmayerová. 

Systém Tritius pracuje v zabezpečeném protokolu https a splňuje požadavky a nařízení Evropské unie týkající se GDPR.

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest