Vláda dnes večer rozhodla o zákazu nočního vycházení a částečně i denního vycházení. Zákaz by měl platit od středy 28. října do půlnoci v úterý 3. listopadu. Výjimkou jsou cesty do zaměstnání apod.

Během dne budou moci lidé mimo domov jen za prací a podnikáním a cestovat jen za rodinou a osobami blízkými. Dále budou moci vyrazit do obchodu při obstarávání základních životních potřeb, jako jsou potraviny, léky, hygienické prostředky nebo krmiva pro zvířata, a také kvůli zajištění potřeb pro své blízké a příbuzné.

V noci dostanou výjimku lidé pro cestu do zaměstnání, pro neodkladné cesty a pro procházky se psem do 500 metrů od domova.

Výjimky zákazu volného pohybu během dne (od 5.00 h do 20.59 h)

  1. Cesty do zaměstnání a zpět;
  2. Nezbytné cesty za rodinou a blízkými
  3. Nezbytný nákup potravin, léků, hygienických potřeb, krmiv pro zvířata, pohonných hmot, nezbytných finančních a poštovních služeb, odkládání odpadu pro sebe a své blízké

Výjimky v noci (od 21.00 h do 4.59 h)

  1. Cesty do zaměstnání a zpět
  2. Cesty k výkonu povolání
  3. Cesty k zajištění bezpečnosti a pořádku, ochrany zdraví, veřejné hromadné dopravy, zásobování a rozvážkové služby
  4. Neodkladné cesty z důvodu ochrany, života, zdraví či majetku
  5. Venčení psa do 500 metrů od bydliště
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest