Rokem 2021 provedou kalendáře frýdlantského fotografa Marka Sekáče, plné krásných a nevšedních fotografií Frýdlantu a Frýdlantska. Snímky, kterými jsou tvořeny jak nástěnné, tak stolní kalendáře, si můžete během listopadu prohlédnout i ve vestibulu radnice a to v současné době kvůli omezení provozu úřadu vždy v pondělí od 12.00 do 17.00 hodin a ve středu od 8.00 do 13.00 hodin. Nezapomeňte dodržovat aktuální nařízení vlády, týkající se nošení roušek či jiné ochrany dýchacích cest a udržovat rozestupy. Kalendáře jsou už v prodeji jak ve Frýdlantu, tak například v Hejnicích.

„Chtěl jsem, aby kalendáře sloužily jako foto průvodci nejen po Frýdlantu, ale i po dalších zajímavých místech Frýdlantského výběžku. Některé záběry jsou opravdu originální a lidé je ještě na fotografiích neměli možnost vidět, takže doufám, že jim kalendáře budou milým a zajímavým průvodcem rokem 2021,“ říká autor fotografií v kalendářích, frýdlantský fotograf Marek Sekáč. Řadu snímků pořídil ze vzduchu pomocí dronu.

Nástěnný kalendář má velikost 45 x 30 cm a je složen ze 13 listů, stolní kalendář má velikost 30 x 14,5 cm a je dvoutýdenní. Celkem má 28 stran. Cena stolního kalendáře je 120 korun, nástěnný pak přijde na 250 korun.

K dostání jsou oba typy kalendáře ve Frýdlantu ve fotoateliéru Marvin v ulici Míru, nástěnný kalendář pak i v trafice v ulici Husova. V případě, že vláda umožní znovu otevřít Turistické informační centrum v přízemí radnice, budou kalendáře k dostání i zde.

Snímky, které jsou součástí nového kalendáře Frýdlantsko 2021, si můžete ve vestibulu radnice prohlédnout až do 27. listopadu 2020.

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest