Také dopravní výchovu žáků 4. tříd, kteří skládají právě ve čtvrté třídě zkoušky na průkaz cyklisty, ovlivnila v letošním roce pandemie koronaviru. Letos ji z celého Frýdlantského výběžku absolvovalo jen 75 dětí.

“Frýdlant letos v březnu jako každoročně požádal Liberecký kraj o dotaci na podporu dopravní výchovy na dětských dopravních hřištích. Peníze jsou využívány k zajištění teoretické a praktické výuky žáků 4. tříd, kteří se účastní zkoušky na průkaz cyklisty. Výuka probíhá na dopravním hřišti v Jizerské ulici ve Frýdlantě a zajišťují ji kantoři a pracovník Tenisového klubu Frýdlant, který dopravní hřiště spravuje. Letos ale i do dopravní výchovy zasáhla epidemie koronaviru, kvůli které byly na jaře zavřené školy a řada dětí tak zkoušky na průkaz cyklisty nemohla podstoupit,” říká Milan Kysela z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant. 

V období od letošního dubna do letošního listopadu tak tyto zkoušky absolvovalo pouze 75 žáků z celého Frýdlantského výběžku, zatímco loni to bylo na 220 žáků.

Z tohoto důvodu je letos také nižší dotace z Libereckého kraje, činí 7 500 korun. 

 
LK Logotype PANTONE Red 032 C
 
 
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest