Během bohoslužby v neděli 29. listopadu 2020 si můžete v kostele Nalezení sv. Kříže ve Frýdlantu nechat požehnat adventní věnec. Bohoslužba začíná v 9.00 hodin. V prostoru kostela je nutno dodržovat aktuální vládní nařízení týkající se ochrany proti koronaviru.

Pro mnohé lidi představuje adventní věnec jen dekorativní předmět, kterým si v adventu zdobí svou domácnost. Nemá pro ně žádný další hlubší význam. Požehnání adventního věnce má vyzdvihnout právě tento jeho význam pro celou rodinu.

Adventním věncem vyjadřujeme naději, že se náš život vydaří a že to, co se během uplynulého roku pokazilo, se znovu zacelí a zahojí. Ve čtyřech svících, které postupně každou adventní neděli zapalujeme, má do všech oblastí našeho života zazářit světlo vtělení.

Je-li adventní věnec požehnán, už to není jen krásná předvánoční výzdoba – spíše rodině připomíná, že do jejich domu přichází sám Bůh a že všechno rozporuplné v každém jednotlivci i ve vzájemných vztazích znovu spojuje v jednotu. Zelené snítky adventního věnce nám mají připomínat nepomíjející život, který nám Bůh daroval vtělením svého Syna. Všechno vyprahlé se znovu zazelená a ožije. Světlo adventního věnce září v temnotách, které se někdy rozpínají i v naší duši, a zahřívá naše vychladlá srdce.
 
Chcete mít i Vy doma požehnaný věnec? Přineste si jej s sebou na nedělní bohoslužbu do kostela Nalezení sv. Kříže ve Frýdlantu 29. listopadu v 9.00 hod.
 
Všechny srdečně zveme.
 
farář Římskokatolické farnosti – děkanství Frýdlant
P. Artur Ściana
 
 
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest