Lékařská večerní zubní pohotovost bude v Libereckém kraji fungovat i v příštích dvou letech. Rada kraje na svém úterním zasedání rozhodla o výběru nejvýhodnější nabídky. V dolním centru Liberce bude opět tuto službu provozovat společnost Liberecká dentální, s. r. o.

„Trápení s bolestmi zubů je velmi nepříjemné. Zpravidla nás přepadne ve chvílích, kdy není možné navštívit našeho zubaře. Proto je opravdu důležité zajistit pro občany fungující večerní víkendovou zubní pohotovost,“ uvedl Vladimír Richter, krajský radní pro resort zdravotnictví. „Společnost Liberecká dentální se z dlouhodobého hlediska při poskytování svých služeb pacientům v Libereckém kraji osvědčila a věřím, že tomu bude tak i nadále.

Za dva roky Liberecký kraj zaplatí za poskytování služeb zubní pohotovosti 2.655.500 korun bez DPH; daň z přidané hodnoty se u zdravotních služeb neuplatňuje. Za hodinu služby to představuje 2.350 korun.

Zubní pohotovost slouží pacientům, u kterých vznikne náhlá bolest zubů anebo se jim zhorší stav v průběhu léčby. V případě, že v této nepříjemné situaci nemohou být ošetřeni svým registrujícím zubním lékařem, mohou využít zubní pohotovost o sobotách, nedělích a svátcích mezi šestou a desátou hodinou večerní. Ordinace Liberecké dentální sídlí v Paláci Dunaj na Soukenném náměstí v Liberci.

Při náhlé bolesti zubů mohou lidé využít také ošetření v Krajské nemocnici Liberec, kde pohotovostní služba funguje od 8 do 13 hodin v budově H – Oddělení následné péče v Jablonecké ulici.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz

Zdroj: Liberecký kraj

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest