Rozsáhlou rekonstrukcí prošla v minulém roce mateřská škola v Bělíkově ulici ve Frýdlantu. Opraveny byly během ní střecha a krov, stará okna byla vyměněna za nová a obnovena byla i fasáda. To vše nákladem více než 4 miliony a 850 tisíc korun bez DPH, které šly z městského rozpočtu.

„Budova z 19. století si už větší opravu zasloužila. V minulosti sice došlo k její rekonstrukci, ale ta nebyla příliš kvalitní. Proto jsme museli už před pěti lety řešit provizorní opravu střechy, do které zatékalo,“ řekl už dříve starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Práce, které byly původně rozplánovány do dvou let, nakonec proběhly téměř všechny v minulém roce.

„K předání staveniště došlo koncem června minulého roku, téměř všechny práce byly ukončeny závěrem roku. Jediné, co se z důvodu nepříznivých klimatických podmínek nestihlo dokončit, byl sokl z marmolitu okolo celé budovy, který bude hotový nejpozději do konce letošního dubna. V průběhu rekonstrukce došlo na objektu k výměně střešní krytiny hlavní střechy, opravě krovu, provedení dešťové kanalizace u objektu, k výměně oken a opravě fasády. Nově byla také řešena hromosvodová soustava s uzemněním,“ vypočítává Dana Kiliánová, pověřená vedením investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Rekonstrukce budovy mateřské školy v Bělíkově ulici nejen zlepšila její technický stav a vzhled, ale především díky nově osazeným oknům přinese i úsporu provozních nákladů.

 

MŠ Bělíkova leden 2021 1, obrázek se otevře v novém okně
 
 
Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest