Rada Města Frýdlant s ohledem na epidemickou situaci související s pandemií koronaviru zrušila pro letošní rok tradiční Valdštejnské slavnosti. Největší kulturně – společenská akce, kterou Frýdlant pořádá vždy jednou za dva roky v lichém roce letopočtu, se měly uskutečnit od 14. do 16. května 2021.

“Přípravný tým Valdštejnských slavností do poslední chvíle věřil, že se situace kolem nemoci Covid-19 uklidní a vládní epidemická opatření umožní Valdštejnské slavnosti 2021 uskutečnit. Věřili jsme, že se situace během jara vrátí k alespoň přibližnému normálu. Bohužel se to však nezdá příliš reálné. A tak jsme i s ohledem na návštěvníky a co nejmenší riziko jejich možné nákazy rozhodli, že Valdštejnské slavnosti letos neuskutečníme,” říká starosta Frýdlantu a člen vedení organizačního týmu Valdštejnských slavností Ing. Dan Ramzer.

Rozhodnutím o zrušení Valdštejnských slavností se tak automaticky ruší i příjem přihlášek k stánkovému prodeji během nich, který byl vyhlášen v lednu.

“Valdštejnské slavnosti se konají vždy v lichý rok. Máme tedy velkou naději, že do roku 2023 se podaří pandemii koronaviru zvládnout nebo se s nemocí Covid-19 naučíme žít a slavnosti v roce 2023 budeme moci uskutečnit. Všichni v to pevně doufáme,” uzavírá starosta Frýdlantu. 

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest