Nově vyhlášený nouzový stav, který platí od 15. do 28. února 2021, umožňuje nově knihovnám půjčovat knihu v bezkontaktním režimu. Také v Městské knihovně Frýdlant je tedy nově možné si knihu vypůjčit po předchozí telefonické či emailové rezervaci. Knihy je možné objednávat vždy dopoledne, tedy v pondělí, v úterý a ve středu, vyzvednout si je pak bude možné vždy odpoledne, dle otevírací doby tedy v pondělí, ve středu a ve čtvrtek.

Bezkontaktní výdej funguje na principu vydávání objednávek titulů, které si čtenáři zamluví prostřednictvím on-line katalogu knihovny, případně objednají po telefonu 725 591 436 či e-mailu knihovna@mu-frydlant.cz .

Objednávky přijímá knihovna během půjčovních hodin DOPOLEDNE. Až bude objednávka připravena, bude o tom čtenář informován prostřednictvím sms nebo e-mailu. Teprve pak bude možné si objednané knihy vyzvednout.

Vyzvednutí objednávky bude probíhat v půjčovních hodinách ODPOLEDNE. Při vyzvednutí je důležité mít u sebe čtenářský průkaz.

Bezkontaktní výdej bude probíhat u hlavních dveří do budovy knihovny. Výdejní místo bude na stole za dveřmi, balíčky knih tam budou připraveny vždy se jménem čtenáře a číslem průkazu čtenáře. 

“Žádáme čtenáře, kteří si přijdou objednané knihy vyzvednout, aby zazvonili na zvonek knihovna u vchodových dveří do knihovny a po ohlášení pracovnice nahlásili do domácího telefonu své jméno a číslo průkazky. Knihy jim pak budou doručeny k výdejnímu místu,” vysvětluje knihovnice Městské knihovny Frýdlant Radka Wittmayerová. Žádá čtenáře, aby si pro knihy přicházeli s ochranou nosu a úst v podobě roušky či respirátoru. 

V tomto režimu bohužel zatím není možné vracet již vypůjčené knihy

Půjčovní doba Městské knihovny Frýdlant

  Den

Doba

Pondělí

9,00 – 12,00

13,00 – 17,00

Úterý

9,00 – 12,00

Středa

  9,00 – 12,00

13,00 – 17,00

Čtvrtek

13,00 – 17,00

Pátek

Zavřeno

www.frydlant.knihovna.cz

 

Zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest