Rada kraje včera odsouhlasila vyhlášení dotačních programů pro rok 2021. Podpory se dočkají například hasiči nebo řemeslníci. Peníze přispějí také k vybudování nových cyklostezek i obnově venkova. Kraj nezapomíná ani na integraci menšin či rekonstrukci památek. Letos je v Dotační fondu Libereckého kraje částka 110,5 milionu korun.

„Kvůli koronaviru jsme do poslední chvíle nevěděli, jakou podobu bude Dotační fond Libereckého kraje mít. Uvažovali jsme o dvou variantách, buď že ho výrazně finančně omezíme, nebo pro letošek dotační programy vůbec nevyhlásíme. Vytvořili jsme si ale částečnou rezervu ve výši zhruba 83,1 milionu, kterou jsme nyní navíc dokázali doplnit o částku 27.386.370 korun z vyšších daňových příjmů z loňského roku. Jsem rád, že tím zároveň plníme závazky vyplývající z koaliční smlouvy, kde jsme se společně usnesli, že zajistíme pro každý rok v dotačním fondu alespoň 100 milionů korun. Pokračujeme v dlouhodobé podpoře investic v malých obcích, obnově hasičského vybavení a techniky, záchranách památek nebo podpoře zadržování vody v krajině,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Dotační fond Libereckého kraje disponoval v loňském roce podle schváleného rozpočtu stejnou částkou jako letos, tedy 110,5 milionem korun. Nicméně koronavirus způsobil snížení na konečných 91.600.000 korun.

Více se dočtete zde.

 

Zdroj: www.kraj-lbc.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest