Včera 18. 1. 2022 v Krajské vědecké knihovně v Liberci prezentovala MASiF – místní akční skupina Frýdlantsko na tiskové konferenci novinářům a jejich prostřednictvím i veřejnosti část práce v oblast vzdělávání. Tisková konference se týkala Místních akčních plánů rozvoje vzdělávání, které má každá část Libereckého kraje. Zkráceně se nazývají MAP a u nás jde už o MAP Frýdlantsko II, do kterého je zapojeno 15 základních škol, 14 mateřských škol a 2 základní umělecké školy z celého Frýdlantska. A co z práce s dětmi včera novinářům představila? Skvělý projekt Knihosaurus Rex 🦖, který rozdává dětem koše plné nových knih a pak také čtenářské vizitky dětí ze základní školy v Kunraticích a v Hejnicích. Jsou krásné.
Loni v říjnu začala už druhá sezóna projektu Knihosaurus Rex. Je do něj zapojeno 18 tříd celého Frýdlantska, kterým Knihosaurus nadělil nebo teprve nadělí koš plný nových knih. Mladší děti budou na oplátku vymýšlet legendu o Knihosaurovi, starší budou mapovat svá čtenářská teritoria. Výsledek bude k vidění v květnu v Lázních Libverda na velké akci Knihosaura.
Koše s novými knihami se v minulé sezóně staly základem pro pravidelné dílny čtení. Od září se schází skupinka 10 učitelů ze škol ve Frýdlantu, Hejnicích, Višňové, v Lázních Libverda, v Novém Městě pod Smrkem a Raspenavě, kteří svým žákům dopřávají v hodinách prostor pro čtení knih, které si sami vyberou. Projekt má u dětí i učitelů velký úspěch a my se radujeme, že děti jen nesedí s mobilem či herní konzolí v ruce a zase alespoň trochu čtou.
Zdroj: MASif
Zdroj foto: Liberecký kraj
Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest