Nejkrásnější snímky zaslané do soutěže Zaostřeno na Jizerky v roce 2021 ukazuje ve vestibulu frýdlantské radnice výstava nazvaná shodně Zaostřeno na Jizerky. Snímky prezentované na výstavě představují výběr těch nejlepších fotografií, které byly do 11. ročníku soutěže zaslány. Vstupné na výstavu je zdarma a ve vestibulu radnice bude přístupná po celý leden každý všední den od 8.00 do 16.00 hodin, v pondělí a ve středu pak do 17.00 hodin. 

Do jedenáctého ročníku výstavy Zaostřeno na Jizerky, kterou vyhlásila Nadace Ivana Dejmala, letos zaslalo 42 autorů celkem 153 snímků. Odborná porota vybrala 35 fotografií do výstavní kolekce, která je k vidění nyní ve Frýdlantu. Jeden další snímek je pak na výstavě na základě hlasování veřejnosti na stránkách Libereckého deníku. Ze třinácti nejkrásnějších vystavených fotografií sestavila nadace Ivana Dejmala benefiční kalendář Zaostřeno na Jizerky 2022. Ten je v prodeji za 350 Kč, za které získáte nejen krásný a reprezentativní kalendář ve formátu A2, ale zároveň přispějete na projekty pomáhající Jizerským horám. Ať už to jsou projekty napomáhající zadržování vody v cenných rašeliništích v samém srdci tohoto pohoří, obnova návštěvnické infrastruktury, výsadba tisíců původních a druhově rozmanitých sazenic stromků či rybí přechod na toku Smědé. Kalendář je možné zakoupit v E-shopu nadace na adrese: www.nadaceivanadejmala.cz/eshop.

Výstava má za cíl ukázat Jizerské hory, které sice nejsou svou rozlohou největší, ale za to nabízejí spoustu unikátních pohledů, kontrastů i fenoménů. Od dech beroucích vyhlídek na samých vrcholcích hor, přes tajemná rašeliniště či přírodně cenné a rozsáhlé Jizerskohorské bučiny až po rozmanité zástupce flóry a fauny. Součástí pohoří jsou také stopy lidského a dlouhodobého působení, někde zasazené do krajiny tak, jako by tam vždy patřily. Jizerky jsou plné legend, příběhů a pověstí, které se váží k řadě míst a neodmyslitelně tak doprovází toto pohoří. Vše zmíněné v nějaké podobě na výstavě naleznete.

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest