Tento rok uspořádala Charita ČR 22. ročník Tříkrálové sbírky. V loňském roce kvůli epidemiologické situaci proběhla sbírka on-line, ale letos naštěstí mohli „Tři králové“ koledovat tradičně. Ve Frýdlantu v ní koledníci od veřejnosti shromáždili 27 580 korun.

Do Tříkrálové sbírky, největší dobrovolnické akce, se tradičně zapojují tisíce lidí ze všech koutů republiky. Také ve Frýdlantu bylo možné v těchto dnech potkat v ulicích skupinky koledníků, které přinášely radost a Boží požehnání. Žáci ze ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant obcházeli v doprovodu rodičů či pedagogů dům od domu, zpívali tříkrálovou koledu a žádali o dar do zapečetěných kasiček. Většinou se setkali s příjemným uvítáním a ochotou přispět. Celkem se podařilo vybrat úžasných 27 580 korun, výtěžek ze sbírky bude věnován na podporu zdravotně postiženého chlapce.

Chtěli bychom tímto poděkovat všem, kteří letošní Tříkrálovou sbírku podpořili. Poděkování také patří našim dobrovolníkům, ale i rodičům a všem, kteří naše koledníky ochotně uvítali a přispěli jim do kasiček. „Každá korunka pomáhá“. Děkujeme!

Mgr. Michaela Fialová a Mgr. Renáta Hošová
ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant
pracoviště ZŠ Husova

 

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest