Dokonalým místem po zimní období jsou Jizerské hory. Nabízí ideální podmínky nejen pro sjezdové lyžování a běh na lyžích, ale i pro další zimní zážitky, na které budou rádi vzpomínat děti i dospělí návštěvníci.

Populárním místem je Bedřichov, jedno z nejznámějších míst pro běh na lyžích v kraji. Nalézá se zde jedno z nástupních míst pro známou Jizerskou magistrálu, která čítá na 250 kilometrů běžeckých stop. Míst pro běh na lyžích je však v horách více. Z těch větších je to Kořenov, kde je okolo 60 kilometrů tras, dále pak i tři vyznačené trasy kolem vrcholku Hvězda s rozhlednou Štěpánka. Za zmínku stojí také trasy na Frýdlantsku: v Lázních Libverda a v Novém Městě pod Smrkem. Příznivcům sjezdového lyžování nabízí Jizerské hory a Ještědský hřbet přes 30 různých skiareálů. K těm nejoblíbenějším patří Skiareál Ještěd a Skireál Jizerky, který propojuje hned tři areály – Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov.
Vyzkoušet lze i sáňky a brusle. Sáňkařské a bobové dráhy je možno navštívit v Albrechticích, na Smržovce či v Hejnicích.

Neobvyklým zážitkem jsou také jízdy na gumové nafukovací duši ve snowtubingových areálech v Rokytnici nad Jizerou, na Benecku a v Bedřichově. K bruslení vyzývají zamrzlé vodní nádrže Fojtka či Mšeno v Jablonci nad Nisou.

Když už budete mít dost lyží, nabízí vám podhůří řadu možností, jak zajímavě strávit čas. Například Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou a sklářské muzeum v Harrachově nabídnou exkurzi do historie sklářství a bižuterní výroby v regionu,“ uvedla návštěvu muzeí Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Pro další tipy, které nevynechat v Libereckém kraji je dobré sledovat na sociálních sítích odkaz @regionliberec a webové stránky www.liberecky-kraj.cz.

Tisková zpráva: Jan Mikulička, odborný zaměstnanec pro styk s veřejností, Liberecký kraj

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest