Jsme rádi, že první koncert tohoto roku v CAFÉ Jazzová Osvěžovna je právě koncert DUA Jany Koubkové a Ondřeje Kabrny. První dáma českého jazzu, stále energická a milá zpěvačka, a skvělý pianista přijedou v pátek 11. 2. 2022.
 
Spolupráce Jany Koubkové s pianistou a lektorem na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze Ondřejem Kabrnou, začala už v roce 2004 a hrají spolu stále ať už v jazzovém kvartetu, nebo v bluesovější a beatovější sestavě.
 
A zrovna tak je baví hrát jen v duu a jejich repertoár je velmi rozmanitý. Zahrnuje skladby Georga Gershwina, Duka Ellingtona, Boba Dylana, J.S.Bacha, Boby McFerrina, Stinga, bossanovy A.C.Jobima, J.Ježka, ale i vlastní skladby a úpravy lidových písní.
V tomto obsazení nejsou ničím vázáni a doslova si hrají a sami sebe umí překvapit osobitými improvizacemi.
 
Jana Koubková. koncert ještě „opepří“ svou osobitou zvukomalebnorytmickoptákovskou poezií. Vydala 4 knížky: Recepty proti samotě, Zutí provádím s chutí, Básně z jazzové dásně a Koubkokvoky.
 
 
Děkujeme za podporu Městu Frýdlant a firmě EIS s.r.o.
 
Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest