Krajské kolo čtyřiadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb vyhlašuje ve spolupráci se spolkem Český zavináč Liberecký kraj. Soutěž je určena městům a obcím Libereckého kraje, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace. Obce a města se do soutěže mohou hlásit do 7. března tohoto roku.

„Vzhled i technické zpracování webových stránek velkých měst, ale i menších obcí se rok od roku zvyšují. Prostřednictvím soutěže Zlatý erb mohou tvůrci internetových prezentací, programátoři a provozovatelé stránek obdržet hodnocení a dobré nápady, jak udělat obecní internetové prezentace ještě lepší a příjemnější pro uživatele,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Za léta svého konání se Zlatý erb stal již osvědčenou tradicí, která má na zvyšování kvality veřejného života v obcích a městech díky rozvoji internetu značný podíl. „Soutěžící dlouhodobě vnímají soutěž jako zdroj informací, zda jejich webové stránky splňují po obsahové stránce z pohledu aktuální legislativy vše podstatné, co má web obce nebo města obsahovat,“ řekl Jiří Ulvr, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Ve Zlatém erbu kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Na krajská kola pak naváže kolo celostátní. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma. Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny ve třech kategoriích. První jsou nejlepší webové stránky města, druhou nejlepší webová stránka obce a třetí Smart City a nejlepší elektronická služba.

„V celostátním kole bude udělena také cena místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci. Mimo měst a obcí mohou ve Zlatém erbu soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a památky – hrady, zámky či muzea,“ doplnil Ulvr.

Uzávěrka příjmu přihlášek do krajského kola je 7. března do 14 hodin, u ceny za nejlepší turistickou prezentaci je uzávěrka přihlášek 1. dubna do 14 hodin. V průběhu dubna se uskuteční slavnostní ceremoniály vyhlášení výsledků krajských kol, soutěž vyvrcholí v květnu vyhlášením výsledků celostátního kola.

Foto pochází z archivu Libereckého kraje.

Zdroj: Jan Mikulička, odborný zaměstnanec pro styk s veřejností, Liberecký kraj.

 

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec a město Hejnice pořádají 12. ročník HEJNICMAN 2024závod pro drsné ženy a muže 4. ročník HEJNICFILM 2024přehlídka outdoorových filmů Libereckého kraje sobota 19. října 2024, Hejnice (náměstí, kino) HEJNICMAN 2024 12. ročník...

číst více
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest