Krajské kolo čtyřiadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb vyhlašuje ve spolupráci se spolkem Český zavináč Liberecký kraj. Soutěž je určena městům a obcím Libereckého kraje, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace. Obce a města se do soutěže mohou hlásit do 7. března tohoto roku.

„Vzhled i technické zpracování webových stránek velkých měst, ale i menších obcí se rok od roku zvyšují. Prostřednictvím soutěže Zlatý erb mohou tvůrci internetových prezentací, programátoři a provozovatelé stránek obdržet hodnocení a dobré nápady, jak udělat obecní internetové prezentace ještě lepší a příjemnější pro uživatele,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Za léta svého konání se Zlatý erb stal již osvědčenou tradicí, která má na zvyšování kvality veřejného života v obcích a městech díky rozvoji internetu značný podíl. „Soutěžící dlouhodobě vnímají soutěž jako zdroj informací, zda jejich webové stránky splňují po obsahové stránce z pohledu aktuální legislativy vše podstatné, co má web obce nebo města obsahovat,“ řekl Jiří Ulvr, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Ve Zlatém erbu kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Na krajská kola pak naváže kolo celostátní. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma. Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny ve třech kategoriích. První jsou nejlepší webové stránky města, druhou nejlepší webová stránka obce a třetí Smart City a nejlepší elektronická služba.

„V celostátním kole bude udělena také cena místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci. Mimo měst a obcí mohou ve Zlatém erbu soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a památky – hrady, zámky či muzea,“ doplnil Ulvr.

Uzávěrka příjmu přihlášek do krajského kola je 7. března do 14 hodin, u ceny za nejlepší turistickou prezentaci je uzávěrka přihlášek 1. dubna do 14 hodin. V průběhu dubna se uskuteční slavnostní ceremoniály vyhlášení výsledků krajských kol, soutěž vyvrcholí v květnu vyhlášením výsledků celostátního kola.

Foto pochází z archivu Libereckého kraje.

Zdroj: Jan Mikulička, odborný zaměstnanec pro styk s veřejností, Liberecký kraj.

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest