Amatérské sportovní turnaje v různých sportech připravila pro obyvatele Frýdlantského výběžku na tento rok skupina sportovních nadšenců. Zatím mají připraveno šest turnajů v ping pongu, futsalu, florbalu, šipkách, basketbalu a badmintonu, nebrání se ale ani dalším sportům a turnajům. Všechny akce se uskuteční buď v tělocvičně základní školy v Hejnicích, nebo v Areálu Vzlet v Lázních Libverda.

„Amatérské turnaje jsme připravili pro sportovce, kteří nejsou organizováni v žádných klubech, ale chtějí si zahrát a změřit síly s ostatními sportovními nadšenci. Podobných turnajů je totiž pro amatéry tady na Frýdlantsku velmi málo,“ vysvětluje jeden z organizátorů Matěj Sotona.

Prvním turnajem, který proběhne, je turnaj v ping pongu 12. března, následovat bude 30. dubna turnaj ve futsalu, 4. června ve florbalu, 24. září v šipkách, 29. října v basketbalu a prozatím posledním plánovaným je turnaj v badmintonu. „Věříme, že mezi amatérskými sportovci na Frýdlantsku bude o tyto turnaje zájem a tak nějaké další turnaje ještě v průběhu roku přidáme. Nebráníme se ani jiným sportům. Cena startovného by se měla pohybovat mezi stokorunou až dvěma stokorunami, bude záležet na tom, zda bude placeno za tým nebo jednotlivce. Pro vítěze budeme mít vždy připraveny pěkné ceny,“ dodává Matěj Sotona.

Zájemci o účast na turnajích se mohou hlásit na email: sotona.matej2003@seznam.cz nebo sms zprávou na číslo 608 954 171. Informace o jednotlivých turnajích lze najít na facebookových stránkách „Amatérské turnaje“ nebo na stejnojmenném instagramovém profilu, také přes zprávy těchto sociálních síti se pak mohou zájemci k účasti na turnaji přihlásit.

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest