„Kdyby stál hrad a zámek Frýdlant v jižních Čechách, může v návštěvnosti trumfnout i Český Krumlov“, říká v rozhovoru pro Frýdlantský zpravodaj nový frýdlantský kastelán Jiří Holub. 
 
Státní hrad a zámek Frýdlant má od ledna nového kastelána. Po dlouhých 32 letech, kdy byla kastelánkou na Frýdlantu PhDr. Jana Pavlíková, se kastelánem stal šestačtyřicetiletý MgA. Jiří Holub, který je nejen milovníkem historie, ale také cestovatelem a uznávaným spisovatelem knih pro děti i dospělé. Jak se k profesi kastelána dostal? Co si pomyslel, když byl poprvé na hradě a zámku Frýdlant nebo jaké změny zde chystá? To všechno se dočtete v následujícím rozhovoru.
 

Než se dostaneme k vašemu novému působení na hradě a zámku Frýdlant, zkuste se čtenářům zpravodaje představit.

Asi bych o sobě řekl, že jsem cestovatel, spisovatel, člověk s dobrým vztahem k jídlu, člověk co rád spí, co se rád baví. Člověk, který nebere život zas až tak vážně, to je asi věc, která mě dobře popisuje. A člověk, co miluje památky, samozřejmě.

Více se dočtete zde.

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest