Město Frýdlant v současné době humanitární pomoc pro Ruskou federací napadenou Ukrajinu pořádat nebude. Důvodem je fakt, že v současné době nemá možnost materiální pomoc Ukrajině a jejímu lidu dopravit. K pomoci ale nabádá. Ať už finanční, na konta určená pro pomoc ukrajinskému lidu, nebo k nabídce ubytovacích a bytových kapacit pro lidi, kteří z Ukrajiny prchají. Tu v současné době koordinuje Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje. Přihlásit se k ní můžete na mailu ukrajina@hzslk.cz. 

 

“Vážíme si všech nabídek na humanitární pomoc, kterou nabízíte. Ptáte se, zda městský úřad, město Frýdlant nebo jeho složky IZS budou pořádat nebo koordinovat humanitární materiální pomoc Ukrajině a jejímu lidu. V tuto chvíli na tyto otázky odpovídám ne. V současné době totiž neexistují možnosti, jak humanitární pomoc na Ukrajinu dopravit,” vysvětluje místostarosta Frýdlantu, pověřený koordinací činnosti IZS, Ing. Dan Ramzer. A dodává, že lidé ale mohou i tak pomoci. Například finančním příspěvkem na konta různých organizací jako Člověk v tísni nebo Český červený kříž, nebo nabídkou ubytovacích a bytových kapacit. 

“S ohledem na pravděpodobnou velkou uprchlickou vlnu do naší země je vhodné posečkat a materiální pomoc směřovat na vytvoření co nejlepších možných podmínek pro uprchlíky přímo tady, v naší zemi. Ti, kteří chtějí uprchlíkům pomoci nabídkou ubytování, mohou tak učinit přes Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, který vytváří seznam ubytovacích kapacit pro ukrajinské uprchlíky v Libereckém kraji. Stačí vaši nabídku zaslat na email ukrajina@hzslk.cz. Ostatně na tento mail můžete zasílat i svou nabídku humanitární pomoci,” dodává Dan Ramzer. 

Město Frýdlant začne humanitární pomoc pro Ukrajinu organizovat a podporovat hned, jak budou vytvořeny kanály pro její dopravu do válkou stižené země. Zatím připravuje finanční pomoc. “Město Frýdlant je připraveno uvolnit pro Ukrajinu 2 miliony korun. 250 tisíc korun na okamžitou pomoc a milion a 750 tisíc korun na pomoc následnou,” uzavírá místostarosta Frýdlantu s tím, že aktuální informace o možné pomoci, koordinované přes město Frýdlant budou vyvěšené na webu města nebo na facebookové stránce Frýdlant. 

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant.

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest